В Івано-Франківську бандити побили двох відомих адвокатів

Кримінал, Новини, Суспільство

На місці події працювала поліція, працівники швидкої – одного із адвокатів ушпиталили.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Напад на юристів стався 7 червня біля одного із житлових будинків по вулиці Івасюка. В обідню пору адвокат Роман Жирун приїхав до будинку свого колеги. Зустрівшись, розмова вийшла недовгою. Вже через кілька хвилин на нього, підбігши ззаду, напав невідомий чоловік і одразу почав наносити удари. Коли у ситуацію втрутився колега Романа, на «допомогу» нападнику прибіг ще один невідомий.

«Вчора я під’їхав до товариша, колеги Ярослава Симовоника за місцем проживання. Ми буквально кілька хвилин поговорили і на нас обох накинулися невідомі особи. Хоча я думаю, що слідство найближчим часом встановить, хто ці особи. Побили, відповідно мені нанесли тілесні ушкодження, їх ступінь ще буде встановлюватись. Але били ногами по обличчю, по інших частинах тіла.  В Ярослава взагалі зламаний ніс зі зміщенням, рвані рани обличчя. Буде робити і косметичні операції», – розповів Версіям адвокат Роман Жирун.

Мотивом нападу адвокати вважають свою професійну діяльність. Однак, акцентують, що йдеться про одну справу. Адже, саме через неї вже майже пів року отримують погрози.

«Ми однозначно пов’язуємо напад з професійною діяльністю. А саме надання адвокатських послуг гаражному кооперативу «Соколи». Тому, що у мене жодного іншого конфлікту з приводу моєї адвокатської діяльності нема взагалі, крім тих погроз, які лунають вже протягом останніх пів року. Як на мене – це просто орудує банда, яка, як то кажуть, займається рекетом, погрозами. Щось схоже на 90-ті роки. Інакше я це не назву», – продовжив Роман Жирун.

Потерпілі вже дали пояснення в поліції та проходять медичну реабілітацію. Однак, припускають, що на цьому ситуація не завершиться. Тому бояться за своє життя й сім’ю.

«Дивною виглядає бездіяльність працівників поліції. Тому, що ми вже неодноразово, і я особисто звертався, і навіть в присутності працівників поліції, які виїжджали на місце події і складали протоколи, мені неодноразово погрожували та іншим членам гаражного кооперативу. Таке враження, що в місті взагалі нема поліції. І вже скоро будуть нам бандити вказувати, як жити. Я такого беззаконня ще не пам’ятаю. Я думаю, що на рівні Україні ще такого не було, щоб серед білого дня двох адвокатів через їхню професійну діяльність просто побити. При чому в мого колеги взагалі тяжкі наслідки, бо понівечене обличчя, перелом носа. Я сподіваюсь, що все-таки правоохоронні органи хоча б зараз таки звернуть увагу на цю проблему. На ту проблему, що вчора мені власники гаражів доповідають про те, що знову їх не пускають на територію до своїх гаражів, примушують до виконання цивільно-правових обов’язків. З цього приводу порушено кримінальне провадження.Невже важко провести його розслідування в короткий термін? Провадження відкрито ще у вересні місяці. Жодних дій не проводиться. Мені здається, що така резонансна справа повинна бути як мінімум на контролі в керівництва поліції міста, чи області. Бо місто стає якимось бандитським осередком. Я боюся за своє життя, за життя своєї родини», – відзначив Роман Жирун.

Відтак потерпілі мають намір звертатись в Асоціацію адвокатів, щоб Генеральна прокуратура вживала заходів щодо запобігання таких нападів.

«Тому, що йде по наростаючій. Спочатку мене облили зеленкою, зараз – нанесли тілесні ушкодження. При чому напад відбувався сплановано. Люди підбігли ззаду, вони знали мене в обличчя, я більш, ніж переконаний, що вони напевно за мною слідкували. Тому, що фактично я вийшов з автомобіля і після хвилини розмови з колегою двоє людей в масках, підготовлених, підбігли і почали наносити ушкодження. Допомогло нам те, що це було громадське місце і люди, які бачили це надали нам першу медичну допомогу і допомогли викликати швидку», – додав Роман Жирун.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.