Україна забезпечує Росію титаном на 83%

Новини, Політика, Суспільство

Росія імпортує майже 100% необхідного їй титану. 82,9% привозять з України. Про це пише російський блогер Рустем Адагамов.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Цензор.нет.

“Цікава таблиця зі звіту Рахункової палати (РФ. – Ред.) Про ефективність управління державним фондом надр в 2018-20 рр. Виявляється, Росія імпортує майже 100% необхідного їй титану. І знаєте звідки? З України. Звідти в РФ привозять 82,9% титану, 51,2% цирконію і 70% каоліну. На Казахстан довелося 87% імпортованого хрому і 73,2% імпортованої міді. 70,7% літію імпортувалося з Чилі, 83,3% бокситів – з Китаю, а Монголія поставила 85,2% плавикового шпату.

На даний момент у держави де-факто відсутній будь-який план з імпортозаміщення дефіцитних видів корисних копалин; більш того, спостерігається відставання від світового рівня розвитку і використання технологій збагачення і переробки сировини, відзначає Рахункова палата.

Центри компетенцій, який дісталися країні в спадок від СРСР, були втрачені; зменшилися або припинені повністю виробництво рідкісноземельних металів (РЗМ), а також цирконію і чорних металів – марганцю і хрому”, – написав Адагамов.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.