Байден перед зустріччю із Путіним: США і союзники готові відповісти на виклики з боку Росії, починаючи з її агресії в Україні

Новини, Політика, Суспільство

Сполучені Штати Америки не хочуть конфлікту з Російською Федерацією, а хочуть “стабільних і передбачуваних відносин”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на DW.

Йдеться в коментарі Джо Байдена, опублікованому в неділю, 6 червня, виданням The Washington Post напередодні першої закордонної поїздки американського президента. У публікації Байден викладає свій план, із яким має намір відвідати саміти G7 і НАТО, а також зустрітися з керівництвом ЄС і потім із президентом РФ Володимиром Путіним.

За словами Байдена, у Вашингтоні хотіли б “співпрацювати з Росією з таких питань, як стратегічна стабільність і контроль над озброєннями”. Він наголосив, що зустріч із Путіним у Женеві відбудеться після дискусій “із партнерами і союзниками, які дивляться на світ через таку ж призму, що і Сполучені Штати”. Мета поїздки президента США до Європи – “згуртувати світові демократії”.

США та їхні союзники “виступають єдиним фронтом, готові відповісти на виклики для європейської безпеки, що виходять із Росії, починаючи з її агресії в Україні”. “Президент Путін знає, що я без вагань відреагую на можливі негативні дії”, – наголошується в заяві Байдена.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал
 Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.