Google та інші інтернет-гіганти будуть сплачувати Україні податок

Економіка, Новини

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт, який зобов’яже світові інтернет-компанії, які працюють в Україні, платити податки в державний бюджет.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вголос.

Відповідний документ підтримали 283 народні депутати.

Під оподаткування можуть потрапити послуги з постачання зображень або текстів, зокрема фотографій, електронних книжок та журналів, постачання аудіовізуальних творів, відео на замовлення, ігор, азартних ігор, надання у користування хмарних технологій тощо.

Це фактично означає, що всі платні мобільні додатки, розваги, навчальні матеріали, книги, програмне забезпечення, реклама подорожчають на вартість ПДВ, а саме на 20%.

Як зазначили розробники закону із фракції “Слуга народу” у Раді, мета законопроєкту – збільшити доходи державного бюджету від податку на додану вартість за рахунок залучення до оподаткування нерезидентів, що надають електронні послуги на території України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.