Концерти, флешмоби й велопробіг: як у Франківську пройде День захисту дітей

Новини, Суспільство

День захисту дітей, також «День дітей», «Дитячий день» — свято в різних країнах світу.

В Україні відзначається щорічно 1 червня з 1998, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

Минулого року більшість заходів відбувались онлайн, адже свято припало на час пандемії, коли в області діяли карантинні обмеження. Цього ж року все відбуватиметься офлайн.

“Свято до Дня захисту дітей – це й свято для франківських естетичних шкіл, в яких навчаються учні нашого міста. Тож заклади культури підготували 42 заходи.”, – зазначила Надія Загурська, директор департаменту культури.

У понеділок, 31 травня об 11:00 год відбудеться Служба Божа в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ за добру долю та здоров’я дітей як майбутнього нашої нації.

Також о 18:00 год – молитва на Вервиці до Пресвятої Богородиці спільноти “Матері в молитві” в намірені здоров’я та Божої опіки над дітьми.

Окрім цього, 31 травня о 16:00 год на території Палацу Потоцьких пройде святковий концерт “Світ дитинства”.

У вівторок, 1 червня, о 9:45 год на площі перед ОДА відбудеться флешмоб “Ми – діти”.

На Вічевому майдані 1 червня пройде урочиста хода та концерт о 14:30 год.

А ще 1 червня о 15:00 год відбудеться святкова програма “Барви мистецтв” на літній естраді міського парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка.

Хто за активне святкування, то матиме можливість взяти участь у велопробігу “Я люблю велосипед” на міському озері 3 червня о 15:00 год.

Окрім того, заплановані численні майстер-класи в Бастіоні, дитячий кінофест у Люм’єрі 7-11 червня, а також екскурсія для дітей, які перебувають на обліку в Службі у справах дітей у Древній Галич.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.