ВООЗ прогнозує появу вірусу, небезпечнішого за COVID

Здоров'я, Новини

Всесвітня організація охорони здоров’я очікує на появу нового смертоносного вірусу, який призведе до нової пандемії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Слово і Діло.

Такий прогноз озвучив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус у понеділок, 24 травня, на брифінгу. Трансляція велася в Twitter Reuters.

«Не в останній раз світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно еволюційним оцінками, з’явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж нинішній вірус», – заявив він.

При цьому Гебреєсус зазначив, що для боротьби з пандемією коронавірусу вже створили вакцини й зараз немає штамів COVID-19, що загрожують ефективності наявних вакцин.

Глава ВООЗ також заявив, що в ідеальному варіанті, до вересня всі країни повинні вакцинувати від коронавірусу не менше 10% свого населення. А до кінця року – не менше 30%.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.