Людина, яку можна назвати психологічно здоровою

Новини, Суспільство

Психологічне здоров’я людини відіграє важливу роль у становленні її характеру та подоланні життєвих труднощів.

Неабияку роль психологічна гармонія відіграє у поведінці людини та ставленні до оточуючих, розповіла експертка з психологічного та ментального здоров’я Віра Паучок, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Вона також пояснила, що саме слід розуміти під визначенням “психічне здоров’я”.

“ВООЗ пояснює, що психічне здоров’я – це стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, при якому людина може реалізувати власні здібності. Також вона здатна протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у суспільне життя. Психічне здоров’я є важливою частиною загального здоров’я і самопочуття”, – пояснює фахівчиня.

За її словами, також є перелік ознак людини, що є ментально здоровою.

“Така особистість розуміє свої емоційні стани і може керувати ними, вміє і здатна будувати стосунки з іншими людьми, отримує задоволення від життя, приймає незалежні і зважені рішення, відкрита до навчання і розвитку, позитивно налаштована до себе, вміє пристосовуватись до нових умов життя, може активно долати поточні виклики”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.