Влада Калуша планує компромісне рішення щодо МАФів

Новини, Суспільство

Майже місять тому, у Калуші виконком надав дозвіл підприємиці Зоряні Мандрик на розміщення двох груп тимчасових споруд орієнтовною загальною площею 132,8 кв. метрів кожна (загалом виходить 10 павільйонів на 265,6 кв. метрів) терміном на три роки. Місце розташування — на вул. Винниченка, 1 в продовження вже існуючої тут лінії тимчасових споруд.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на“Вікна”.

Рішення виконкому збурило громаду. Мешканці вул. Винниченка направили звернення міському голові з вимогою скасувати дозвіл на встановлення МАФів. Цього понеділка, 17 травня, люди з вимогою не розміщувати МАФи на вул. Винниченка прийшли під міську раду. Тоді міський голова Андрій Найда повідомив їм, що скасувати рішення виконкому може тільки Калуська міська рада.

18 травня на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили проєкт рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету  Калуської  міської ради від 27.04.2021 №136  «Про надання дозволу на розміщення двох груп тимчасових споруд (по 5 павільйонів) для провадження підприємницької діяльності на вул. Винниченка, 1, 3, 5 у м. Калуші».  Його планують розглянути на сесії 27 травня.

Між тим рішення виконкому є незрозумілим ще й тому, що раніше багатьом підприємцям відмовляли у дозволі на встановлення тимчасових споруд мотивуючи тим, що МАФи на центральних вулицях міста і зелених зонах  псують вигляд міста. Також у даному випадку дозвіл надали конкретному підприємцю, хоча ця територія — у власності громади, і раніше дозвіл на встановлення тимчасової споруди на власній чи орендованій земельній ділянці підприємці могли отримати лише через конкурс.

21 травня на оперативній нараді у міськвиконкомі міський голова Андрій Найда повідомив: є проблема з МАФами на вул. Винниченка, зокрема, спротив громади і пропозиції підприємців. За словами міського голови, він повинен стати арбітром між обома сторонами, і в понеділок, 24 травня відбудеться зустріч представників влади, мешканців вул. Винниченка та підприємців, які планують там будувати. Метою зустрічі, за словами очільника Калуської громади, є напрацювання конструктиву.

«Треба рахуватися з громадою, ламати через коліно неправильно», — вважає Андрій Найда.

Вірогідно, підприємниці запропонують інше місце для встановлення МАФів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.