“Наприкінці червня може бути черговий спалах”, – лікарка Івано-Франківської ОКЛ про COVID-19

Новини

Лікарка-пульмонолог Івано-Франківської обласної лікарні Лідія Мигович припускає, що прикарпатцям варто чикати другої хвилі коронавірусу наприкінці червня. 

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на фб-сторінку ОКЛ.

З початку пандемії ось уже понад рік кожен день лікарів-пульмонологів напружений і непростий. До слова, днями вони відзначали своє професійне свято.

«Пацієнти з коронавірусом потребують цілодобового спостереження, – говорить завідувачка відділення алергології, лікарка-пульмонолог Лідія Мигович. – Найважче було восени, коли ми втрачали колег і хворіли цілим відділенням. Ще три тижні тому у нас також було переповнено, 44 пацієнти».

Лікарка каже про те, що вірус заходить хвилями й припускає, що наприкінці червня може бути черговий спалах.

«Наразі маємо 15 хворих, працювати ніби й легше, але пацієнти важчі, – говорить пані Лідія – Вірус непростий, атакує всі системи. Чимало хворих із нирковою та печінковою недостатністю, ускладнення через гіпертонічну хворобу…».

Пульмонологи зізнаються, що емоційне та моральне виснаження дається взнаки. І хоч скільки доводилось перенаправляти пацієнтів у реанімаційне відділення, робити це щоразу важко, адже пацієнт нібито йде на поправку, а організм раптово сигналізує про погіршення стану. Так було й сьогодні, коли чоловіка вже за кілька днів планували виписувати.

Лідія Мигович сподівається, що суспільство таки прийде до колективного імунітету через вакцинацію.

«Ця непроста ситуація з вірусом змусила й мене переглянути своє ставлення до щеплення, – зізнається лікарка. – Раніше я ігнорувала вакцинацію, а нині розумію, що це єдиний шанс вберегти себе, рідних, дивитись у майбутнє спокійніше, з оптимізмом. Чекаю ось на другий етап…».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.