СБУ викрила мережу трейдерів, які реалізовували неякісне пальне з підпільних нафтопереробних заводів (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Служба безпеки України викрила мережу трейдерів та АЗС, які торгували неякісним пальним. У схемі були задіяні 3 зареєстровані у західних областях України підприємства та 8 АЗС на території Івано-Франківської області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.

Оперативники спецслужби встановили, що ділки, крім офіційної торгівлі сертифікованим товаром, закуповували неякісне пальне на підпільних нафтопереробних заводах. За оперативними даними, власник мережі АЗС з Прикарпаття також закуповував неякісне пальне напряму з підпільних заводів.

Клієнтами ділків були як пересічні водії, так і підприємства критичної інфраструктури. Крім того, оперативники встановили, що автозаправні станції, де разом із сертифікованим пальним реалізовували контрафакт, не мали всіх необхідних для роботи оформлених належним чином документів.

У ході обшуків в офісі фірми-власника АЗС, сховищах нафтопродуктів підприємств-постачальників та мережі АЗС правоохоронці вилучили:

    • записи чорнової бухгалтерії, які підтверджують протиправну діяльність;
    • печатки;
    • майже 150 тисяч літрів дизпалива і бензину орієнтовною вартістю 4,7 мільйона гривень.

На вилучене пальне накладено арешт. Після завершення експертиз відібраних зразків пального і завершення інших необхідних слідчих дій планується повідомлення організаторам оборудки про підозру.

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за статтями 204 і 209 Кримінального кодексу України.

Документування протиправної діяльності здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з ГУ ДФС в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.