На Коломийщині розважальний заклад порушив карантин – відкрито кримінальне провадження (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Поліцейські Івано-Франківщини систематично проводять оперативно-профілактичні заходи на території області. Минулих вихідних такі відпрацювання відбулися на Коломийщині, за їх результатами розпочато одне кримінальне провадження і складено більше півсотні адмінматеріалів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.

Як повідомляє поліція області, комплексне відпрацювання спрямоване як на розкриття злочинів, так і на їх запобігання, щоб мешканці почувалися у безпеці. Йдеться про крадіжки та незаконний обіг наркотичних засобів, запобігання незаконному обігу зброї, забезпечення безпеки дорожнього руху, забезпечення публічного порядку та дотримання громадянами карантинних обмежень.
Зокрема 15 і 16 травня їх провели у Коломиї і Коломийському районі. До складу піших та мобільних нарядів керівництво поліції області залучило працівників вище вказаного району та роту поліції особливого призначення. Патрулювали правоохоронці як райцентр, так і населені пункти району.

За результатами проведеного відпрацювання правоохоронцями виявлено і задокументовано більше півсотні адміністративних правопорушень. Зокрема виявлено 6 нетверезих водіїв (на них складено протоколи за ст. 130 КУпАП), перевірено адміннаглядних і раніше судимих осіб (за 10 фактами складено протоколи за ст. 187 КУпАП), складено 2 протоколи за дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП).

Щодо карантинних обмежень, то слідчими розпочато одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а саме: у Коломиї о 00:10 працював розважальний заклад, у якому знаходилися більше півсотні відвідувачів. Крім того, складено 8 адміністративних протоколів за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей без засобів індивідуального захисту, яке тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Правоохоронці звертаються до громадськості, щоб сприяти у розкритті злочинів та не допускати їх скоєння, а також дотримуватися карантинних обмежень.

“Наша мета – безпека кожного громадянина. Для цього поліцейські Івано-Франківщини реагують на всі правопорушення і виклики”, – йдеться у повідомленні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.