Павло Клімкін відвідав легкоатлетичний пробіг “Слідами Галицької Трансверсальної залізниці” (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімків побував на відкритті пам’ятного знаку 150-ти річчя початку будівництва Галицької Трансверсальної залізниці (від Кракова до Гусятина) «OSTBAHN».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

В селі Нижнів на Тлумаччині з 1884 по 1944 рр проходила залізнична магістраль Галицької Трансверсальної залізниці Станіславів – Гусятин.

16 травня 2021 року там відкрили пам’ятний знак, на якому п’ятьма мовами написано, що саме в цьому місці була «Галицька Трансверсальна залізниця».

«Колись, коли я ще починав свій шлях європейський, намагався переконати єврокомісію, щоб вони подивилися і все-таки відбудували. Хтось із присутніх тут пам’ятає, які були переговори. Зараз я думаю, що потрібно взяти комісію за горло в хорошому сенсі слова, наші польські і угорські друзі мають в цьому допомогти. А шляхом українським і європейським нам все одно іти і обов’язково з нашими друзями. Дякую за сьогоднішній день. Це фантастична атмосфера, коли люди збираються, добре згадують про те, що було. Але згадка – це хороша історія, але потрібно подумати про майбутнє і все-таки це добити в хорошому сенсі. Тому, я впевнений, що тут є багато людей, які не просто за це візьмуться, але доведуть до того, що насправді має бути справжній український і європейський шлях. Тому йдемо українським шляхом», – відзначив Павло Клімкін.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

Крім відкриття пам’ятного знаку тут провели обласний легкоатлетичний захід “Пробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці GTR OSTBAHN.

«Дякую нашим міжнародним партнерам і Павлу Анатолійовичу. Я думаю, що він не забуде про наші майбутні проекти і підтримає наші намагання, щоб ми жили в розвинутій європейській країні. Бо ми того варті. Як організатор хочу сказати кілька слів, ми стоїмо на пагорбі, який насипаний нашими предками, звичайними фірами й тачками, які 100 кілограм тягнули на собі і насипали ці всі насипи вручну, без техніки. Тут поряд стояв австрійський форт в якому поляки, українці, угорці боролися з російським імперіалізмом, що насував звідти, зі сходу. Бачите напрямок Станіславів – Гусятин. Австро-Угорщина передбачала війну з Російською імперією. Знала її наміри завоювати Європу. Тому тут стояли на смерть в 14-18 роках, тут стояли українці і поляки, які зупиняли комуно-більшовицькі орди зі сходу, які йшли на Варшаву і хотіли запалити Європу. Вони зупиняли їх тут на цьому рубежі. Також хочу сказати, що на Майдані люди гинули за те, щоб ми були в Європі, щоб був цей шлях і Україна була з’єднана з Європою. Тому ми повинні бути європейською, розвинутою країною. І сьогодні на сході стоять наші захисники на сході. Ми повинні в сім’ї європейських народів знайти своє достойне місце і йти разом в Європу», – додав організатор заходу Дмитро Романишин.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.