Запровадили нові шкільні предмети

Новини, Суспільство

15 травня 1934 року вийшла постанова Раднаркому СРСР “Про викладання вітчизняної історії у школах”. Вона зобов’язала вивчати реабілітовану історію Російської імперії та комуністичної партії. Історії України, як предмету, не існувало.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на BBC Україна.

До 1934-го у школах вивчали лише курс “Суспільствознавство”, який формував у школярів поверхневі знання з історії, економіки, філософії, соціології. Та використовували малоефективні форми організації навчально-виховного процесу, методи і прийоми навчання. Це призвело до низької результативності засвоєння учнями суспільствознавчих знань і вмінь.

Тому прийняли постанову Раднаркому СРСР “Про викладання громадянської історії в школах СРСР”. Вона впровадила окремий курс історії. Він мав висвітлювати минуле у хронологічній послідовності, повідомляти конкретні факти в живій, наочній і доступній формі з характеристиками історичних діячів. Пропонував вивчати школярам події і явища, що демонстрували марксистсько-ленінське трактування історичного процесу.

На основі методичних вказівок склали програми з курсів “Історія стародавнього світу”, “Історія середніх віків”, “Історія СРСР”. За першими навчальними програмами історія викладалася у 3-10 класах з поступовим збільшенням годин на вивчення цього предмету, з однієї години в тиждень у третьому класі і до чотирьох у десятому.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.