Кабмін підпорядкував собі Калуську ТЕЦ

Економіка, Новини

Уряд України на засіданні в середу затвердив новий статут держпідприємства “Калуська теплоелектроцентраль-Нова”, відповідно до якого функції з управління цілісним майновим комплексом ТЕЦ здійснює Кабмін.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомлялося, відповідно до розпорядження №50-р від 20 січня 2021 року Кабінет Міністрів узяв на себе функції з управління корпоративними правами в ПрАТ “Укргідроенерго”, ПрАТ “Нижньодністровська ГЕС” і держпідприємствах “НАЕК “Енергоатом”, “ТЕЦ-2 “Есхар”, “Калуська ТЕЦ-Нова”, “Лисичанська ТЕЦ”.

До цього “Енергоатом” й “Укргідроенерго” перебували в управлінні Міненерго.

Крім того, ДПЗД “Укрінтеренерго” передано зі сфери управління Міненерго до Мінекономіки.

У свою чергу, згідно з розпорядженням, повноваження з управління корпоративними правами в ПрАТ “НЕК “Укренерго”, АТ “Магістральні газопроводи України” (“МГУ”) і ДП “Оператор ринку” (“ОР”) передано Міненерго.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.