На Прикарпатті оштрафували двох спритників, які за $20 тисяч вплинули на кадастрового реєстратора

Кримінал, Новини

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області покарав двох чоловіків за зловживання впливом.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 29 квітня, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На лаві підсудних опинились фізособа-підприємець, який консультував у сфері інжинірингу, геології та геодезії, та його найманий працівник – геодезист.

У листопаді 2019-го до підприємця звернувся чоловік, якому потрібно було виготовити проекти землеустрою на дві земельні ділянки під будівництво житлового будинку. У такому випадку треба погоджувати межі ділянок із суміжними землекористувачами.

Підприємець, який займався документацією, з’ясував, що сусідні ділянки належать до Карпатського національного природного парку, представники якого можуть не погодити межу ділянок через відсутність у них точних меж території парку. Тоді ФОП та його працівник вирішили не погоджувати межі з парком, а вплинути на державного кадастрового реєстратора, з яким мали дружні стосунки.

За вплив на реєстратора консультанти попросили 20 тисяч доларів. Реєстратор без документів щодо меж ділянок вніс інформацію до Публічної кадастрової карти.

ФОП та його працівник провину визнали і уклали угоди з прокурором. Їх оштрафували на 25 500 гривень кожного. Кадастрового реєстратора судять окремо, вироку йому ще не винесли.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.