Як прикарпатка створює весільні вінки (відео)

Новини, Суспільство

Прикарпатка Мирослава Воротняк із Коломиї створює вінки із гусячого пір’я — давній покутський головний убір для молодої і дружок.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Ідея виготовлення вінків із пір’я гуски до балетмейстерки, керівниці народного ансамблю танцю “Сварга” Мирослави Воротняк прийшла тоді, коли вона роздумувала над образами для свого танцювального колективу.

Так зробила перший убір, і відтоді заняття стало її захопленням. Щоб створити вінок, майстриня бере пір’їни із грудинок 3-4 білих гусок.

Особливостями ремесла, значенням таємних символів, що заховані в елементах вінка, а також тим, що дає наснагу працювати, майстриня розповіла

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.