У Хриплині ліквідували пожежу сухої трави та чагарників (фото)

Кримінал, Новини

На Прикарпатті рятувальники ліквідували пожежу сухої трави та чагарників в селі Хриплин.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на управління ДСНС в Івано-Франківській області.

“10 травня о 11:26 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в селі Хриплин Івано-Франківської міської ради.До місця події було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини №1 м. Івано-Франківськ, добровільної пожежної дружини с. Хриплин, КУ «ІФ МАРС» та чергову зміну оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області та мобільно оперативну групу ГУ ДСНС в області. Як з’ясувалося, виникла пожежа сухої трави та чагарників на території дачного масиву на площі 1.5 га”, – йдеться у повідомленні.

184377013 3921235831329556 765847476786154957 n scaled

Вогнеборцям вдалося швидко локалізувати пожежу та запобігти можливим спалахам на сусідніх територіях.

Рятувальники також зазначають, що незважаючи на застереження надзвичайників громадяни вперто продовжують спалювати суху рослинність та сміття, як на своїх присадибних ділянках так і в полі. Часто це призводить не лише до масштабних пожеж на відкритих територіях, але й вогонь перекидається і на лісові масиви і спричиняє займання торфу. Також через спалювання сухої трави виникають пожежі і в житловому секторі.

Тільки за минулу добу 9 травня через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 6 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 1,3 га сухої трави та чагарнику.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.