На Прикарпатті у селі Пасічна соляна ропа зливається у річку Бистриця – Надвірнянська (фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Мешканець Пасічнянської ТГ Надвірнянського району Микола Михайлюк звернувся до сільського голови Андрія Гунди з проханням розібратися у ситуації, яка загрожує екології річки Бистриця –Надвірнянська.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За словами пана Миколи у наслідок роботи НГВУ «Надвірнанафтогаз», у річку зливається соляна ропа, як результат у водоймі може загинути риба та рослинність. Забруднення річки Бистриця –Надвірнянська відбувається не вперше.

Редакція щоденної онлайн – газети Голос ІФ звертається до правоохоронних та природоохоронних органів розібратися у ситуації, ліквідувати забруднення та притягнути винних осіб до відповідальності згідно із Законом.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Довідка від Голос ІФ:

Ропа – насичений соляний розчин у водоймищах, підземних пустотах та порах донних відкладів соленосних озер. Коли розчин досягає насичення, то з нього можуть виділятися мінерали солей, склад і порядок виділення яких зумовлюється фізико-хімічною рівновагою. За хімічним складом розрізняють ропу карбонатнусульфатну та хлоридну. Використовується в промислових та лікувальних цілях.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.