ХК “Калуський легіон” здобув срібло на Чемпіонаті України з хокею серед юнаків (фото)

Новини, Суспільство

У Дніпрі 5 травня відбулися вирішальні поєдинки чемпіонату України серед юнаків 2005 року народження.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську ОДЮСШ.

ХК “Калуський легіон” не вистачило однієї шайби для здобуття першого місця. Так, між собою зустрілись дніпровське «Динамо» та «Калуський Легіон».

Саме у протистоянні цих команд і мав визначитися новий володар золотих медалей національної першості у віковій категорії. Напередодні інші претенденти на титул – «Сокіл» та «Білий Барс» – обмінялися перемогами і втратили шанси на титул.

Перший поєдинок у Дніпрі завершився перемогою господарів 5:3. Тому в повторній зустрічі калуським спортсменам для виграшу золотих нагород потрібно було вигравати з різницею у щонайменше 3 шайби. У випадку поразки «Легіон» узагалі б залишився без медалей.

Перший період завершився без закинутих шайб. На початку другої 20-хвилинки Данило Шпак вивів господарів вперед. Проте «Легіон» зусиллями Лева Стасюка та Людвіга Лейдара забезпечив собі комфортну перевагу у дві шайби. Утім досягти жаданої різниці в рахунку гостям так і не вдалося: Іларіон Купріянов та Максим Симоненко точними кидками встановили паритет на табло.

Єдине, що вдалося підопічним Альберта Шафікова – це вирвати перемогу на останній хвилині матчу. Однак шайба Струтинського принесла Калушу лише срібні нагороди.

Бронзові нагороди дісталися хокеїстам ДЮСШ «Сокіл». А чемпіон попередніх чотирьох років – «Білий Барс» – фінішував на четвертому місці. П’яту позицію посіли хокеїсти столичної «Крижинки».

Зазначимо, що за підсумками сезону в активі «Динамо» 43 очки за 15 перемог (2 з них в овертаймі) і 3 поразок. На рахунку «Калуського Легіону» також 43 пункти за 10 звитяг (1 із яких в овертаймі) і 4 поразок (2 з яких в овертаймі). Трійку лідерів замикає «Сокіл», що заробив за сезон 42 бали за 14 перемог і 4 поразки.

Нагадаємо, що в цьому розіграші чемпіонату України U-16 взяли участь 10 команд.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.