Люди товстіють від рідини з пластикових ємностей – лікарі

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вчені встановили, що вода або інше наповнення пластикових ємностей, просочуються шкідливими для здоров’я сполуками. Одна з них викликає так званий “ефект естрогену”.

Про це інформує ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України”, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Ефект естрогену” в організмі викликає хімічна сполука бісфенол А. Від цього в організмі порушуються обмінні процеси і фігура починає “плисти”, а дівчина – товстіти.

І якби дівчата тільки такому шкідливому впливу піддавали свої організми, це було б ще півбіди. Але вони ж ще й стрес відчувають, а стрес викликає активне вироблення гормону кортизолу.

В кінцевому підсумку, це виснажує, зокрема, наднирники, і дівчина продовжує набирати вагу, але вже більше через гормональні причин. Погане самопочуття, стрес, неможливість виспатися через надлишок кортизолу, втома і знову – погане самопочуття, – це замкнуте коло.

Вийти з нього можна, якщо додати в щоденний раціон магній, вітамін В6, риб’ячий жир, вітамін Е, йод, фолієву кислоту.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.