На Прикарпатті зафіксували масове отруєння бджіл: люди нарікають на погане самопочуття

Новини, Суспільство

На Прикарпатті, на території Тисменицької громади, зафіксували масове отруєння бджіл.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Тисменицької міської ради.

“Такі випадки вчора були виявлені у Милуванні та Рошневі, сьогодні – у Вільшаниці. До Тисменицької міської ради та правоохоронців звернулися бджолярі. На місце виїхали міський голова Тетяна Градюк, заступник Андрій Рев’юк та радник Михайло Брезіцький“, – йдеться у повідомленні.

Місцеві мешканці нарікають на орендарів, які не повідомили про обробку полів.

“Це робота не однієї людини: потрібно всім селом зібрати підписи для того, щоб подати колективний позов на цих орендарів і не дозволити їм травити нас. Чому вони не повідомили, що буде проводитися окроплення полів, яким гербіцидом це робили? Першими удар взяли бджоли, люди з слабкою імунною системою та діти. Така ситуація з окропленням полів є кожного року – треба всією громадою вирішити це питання”, – пише Марія Плугатор-Колісник.

“Це проблема не тільки пасічників, але і усіх мешканців, оскільки багато діток у цей час захворіли, більшість людей погано себе почувають. Без допомоги влади тут звісно не обійтися, не можна щороку отруювати людей”, – зазначає Ольга Іванців.

Про випадки загибелі бджіл просять повідомляли за тел. 095 948 86 13.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.