Блінкен не приховує шоку від руйнування корпоративного управління в “Нафтогазі” – ЦПК

Новини, Суспільство

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рівень і якість підтримки України залежить від рівня проведення реформ у галузі управління та антикорупції, і маркером рівня проведення реформ є МВФ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook виконавчої директорки “Центру протидії корупції” Дар’ї Каленюк.

за підсумками розмови представників громадянського суспільства, бізнесу, антикорупційних органів з держсекретарем США Блінкеном.

“Основний меседж Блінкена: рівень та якість підтримки України від США прямо залежить від рівня проведення реформ у галузі доброго врядування та антикорупції. І маркером рівня проведення реформ – є МВФ.

Держсекретар не приховує шоку від руйнування корпоративного управління в Нафтогазі. Для нього важливим є сильні антикорупційні інституції, зокрема припинення атак на антикорупційне бюро зі сторони влади.

Визначальною буде судова реформа, успішність якої залежатиме від рівня залучення незалежних міжнародних експертів до очищення органів суддівського самоврядування”, – заявила Каленюк.

За її словами, Блінкен запитав поради, чим США можуть допомогти Україні ще, окрім висловлення занепокоєння відкатом реформ у галузі антикорупції та доброго врядування.

Каленюк також зазначила, що “у США і в держсекретаря є чітке розуміння, що корупція – це загроза нацбезпеці України, прирівняна до воєнної загрози зі сторони Росії”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.