26 квітня — 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи (фото)

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

У понеділок, 26 квітня, виповнюється 35-а річниця Чорнобильської катастрофи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Слово і діло.

Як повідомляє Укрінформ, 8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив у зверненні з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи, оприлюдненому на офіційному вебпорталі ВР, що українці повинні завжди пам’ятати про жертви, які довелося понести внаслідок аварії на Чорнобильській атомній станції. І зробити все можливе, щоб історія ніколи не повторилася знову.

“Сьогодні виповнюється 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам’яті”, – зазначив спікер.

Він також зауважив, що аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше – трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.

“Водночас Чорнобильська катастрофа також показала, наскільки великою може бути людська самопожертва”, – наголосив спікер.

Він зазначив, що кожен із нас має вшанувати цей безстрашний вчинок та прояв мужності ліквідаторів аварії. Самопожертва та хоробрість, яку вони продемонстрували, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук та заступник Голови ВР Олена Кондратюк взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака “Воїнам Чорнобиля” та меморіального кургану “Героям Чорнобиля” з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні чергова річниця Чорнобильської катастрофи. 35 років… Але ця трагедія продовжується і сьогодні. Вона забрала багато життів протягом 35-ти років і продовжує забирати їх сьогодні. Людський фактор відіграв величезну роль у цій трагедії, тому ми повинні пам’ятати, що “мирний атом” залежить від нас. Кожен повинен пам‘ятати, що від кожного його кроку і кожної його дії може залежати не тільки його життя, а ще й життя тих, хто поруч, життя країни”, – наголосив Разумков.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.