Резніков розповів про “фантомні болі” Росії

Новини, Політика, Суспільство

Росіяни залишаються в радянській парадигмі. Про це сказав віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

Коментуючи нагнітання РФ військової напруги на кордоні з Україною, Резніков в інтерв’ю “Українська правда” сказав: “У нас іде війна з Росією. Але росіяни не з українцями воюють у своїй уяві, а з американцями, з НАТО. Бо вони вважають, що борються за свій вплив на нас з вами, вони залишаються в тій радянській парадигмі.

Леонід Кравчук під час одного із засідань Тристоронньої контактної групи навіть змушений був пану Гризлову нагадати дещо. Він сказав: “Борис В’ячеславович, я хотів би одну ремарку вам сказати, бо ви трошки помиляєтесь. Ви продовжуєте жити в режимі, що це Радянський Союз, і Москва всім командує. Так от, я вам хочу нагадати, що ми вже от скоро 30 років, як незалежна країна, і ми давно не під Кремлем. Тому не треба нам давати вказівки. Ми можемо з вами сісти й домовлятися, але давайте без вказівок”.

Воно справді іноді відчувається, що у них, знаєте, фантомні болі проявляються. Мені здається, що от ця демонстрація сили на кордонах – це насправді спроба продемонструвати, що “я є, я от тут, поговоріть зі мною”.

Все, що росіяни роблять, починаючи з агресії 2014-го, це відома казка про “их там нет”, зазначає Резніков.

“Звісно, по Криму, Севастополю вони потім визнали свою присутність, вони навіть медалі випустили по захопленню Криму. Але в Донецькій і Луганській областях вони продовжують цю пісню співати.

Ідея Росії – це федералізація України, створення в нас неспокійної зони, унеможливлення входу України до НАТО, ЄС, залишення нас, в їхньому розумінні, як сателіта РФ”, – сказав міністр.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.