16 квітня минає 6 років, як у Києві розстріляли проросійського журналіста 45-річного Олеся Бузину (фото)

Кримінал, Новини, Політика, рубрика призабуті імена

Скандального проросійського журналіста розстріляли під час пробіжки.

Це сталося біля будинку по вул. Дегтярівській, 58, коли саме він вийшов на пробіжку. “Швидка” приїхала хвилин за 10, але медики лише констатували смерть.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Страна”.

Серед мотивів убивства розглядали українофобські погляди журналіста. Не відкидали, що був убитий російськими спецслужбами задля дестабілізації ситуації в країні.

18 червня 2015-го за підозрою в убивстві затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Того ж дня їх заарештували.

Медведько — член ВО “Свобода”. Поліщук на виборах 2012-го балотувався в народні депутати від партії “Українська національна асамблея”, що пізніше стала частиною “Правого сектору”. Обидва – активісти Майдану та бійці АТО. Досудове слідство тривало 2 роки. У листопаді 2017 року справу передали для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва. Суди тривають і досі.

2018 року голова, суддя Шевченківського районного суду Євген Сидоров, робив спроби взяти самовідвід, посилаючись на тиск на нього. 6 травня 2019 року колегія Шевченківського суду задовольнила самовідвід, що означало “обнулення” справи.

Автор: facebook.com/svvr.c14

За підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Вони ветерани АТО

За підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Вони ветерани АТО.

“Третій склад суддів вже змінився. Я вже не знаю, до кого ще звертатися, кому про це говорити. Захист підозрюваних затягує справу”, – розповіла мати вбитого Валентина Бузина.

Додає, що єдине, про що вона просить сьогодні у Бога, – щоб убивць її сина було заслужено покарано.

Окрім матері, в Олеся Бузини залишилися дружина Наталія та донька Марія. Зараз їй 26 років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.