Юна франківська художниця перемогла у всеукраїнському конкурсі малюнків (фото)

Новини, Суспільство

Днями пройшов всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge. 14854 учасників у віці від 3 до 17 років з усіх куточків України долучилися до творчої ініціативи. Юна художниця з Івано-Франківська здобула перемогу.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Noosphere Space Art Challenge третій рік поспіль проводить ГО “Асоціація Ноосфера”. Цього року тематика конкурсу була присвячена 30-річчю незалежності України. Задача юних митців і мисткинь полягала в тому, щоб зобразити їхнє уявлення про український космос, про його надбання, сьогодення й майбутнє.

Організатори вважають, що саме патріотична тема спонукала долучитись до конкурсу рекордну кількість учасників — 14854. Це більше, ніж за два попередні роки в сумі: у 2019 році учасники надіслали 7427 малюнків, а у 2020 — 5378.

До створення картин про український космос долучилися діти з більше ніж 2200 населених пунктів, з кожної області України. Як і у попередні роки, найактивнішими були діти й підлітки у віці 8-12 років — разом вони надіслали 8663 малюнки. Молодша група, діти 3-7 років, намалювали 4158 робіт, а старша, підлітки від 13 до 17 років — 2033.

Разом з Noosphere Space Art Challenge молоді українці вивчали космічні досягнення України з величезною активністю. Доказом цього є статистика: у 8129 роботах було зображено український прапор, намальовано близько 150 портретів Леоніда Каденюка, Юрія Кондратюка та Сергія Корольова.

Головний критерій оцінки творчих робіт у конкурсі — візіонерське бачення і розкриття теми. Переможців Noosphere Space Art Challenge від ГО «Асоціація Ноосфера» організатори оголосили на сайті та на сторінці Конкурс дитячих малюнків Noosphere Space Art Challenge у Фейсбуці.

У віковій категорії 3-7 років перемогли:

  • 1 місце Анна Доронькіна, 7 р. з Харкова
  • 2 місце Вірсавія Мігачева, 5 р. з міста Золочів Львівської області
  • 3 місце Роман Семко, 7 р. з Києва

У категорії 8-12 років:

  • 1 місце Ольга Федів, 12 р. з Івано-Франківська
  • 2 місце Катерина Лабунська, 8 р. зі Львова
  • 3 місце Дарія Маркова, 12 р. з міста Черкаси

У категорії 13-17 років:

  • 1 місце Юлія Михайленко, 16 р. з Дніпра
  • 2 місце Анна Лупій, 16 р. з міста Львів
  • 3 місце Настасія Полтавська, 16 р. з селища Лисичанський Луганської області

Переможці всеукраїнського конкурсу отримали у подарунок від ГО “Асоціація Ноосфера” графічні планшети, 3D-ручки і набори для малювання. Під час фіналу міжнародного конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge (організатором якого також виступає ГО “Асоціація Noosphere”) 100 найкращих малюнків будуть представлені на спеціально організованій виставці.

Крім цього, ідейний натхненник Noosphere Space Art Challenge, філантроп і меценат Макс Поляков, цього року зробив приємний сюрприз для 1000 дітей, кожен з яких отримає пам’ятний сувенір за участь, а всі 14854 учасники — дипломи. Дипломами будуть нагороджені й найактивніші школи та вчителі, які разом з юними художниками брали участь у Noosphere Space Art Challenge, наприклад, Отинійський ліцей Отинійської селищної ради, Івано-Франківський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді тощо.

Основна мета Noosphere Space Art Challenge — привернути увагу української молоді до космічних досліджень та інженерії, а також промотувати дитячу та юнацьку художню творчість.

“Серед ініціатив моєї громадської організації конкурс дитячого малюнку – наймасштабніший за кількістю безпосередніх учасників. У нас на меті, перш за все, запалити мрією про космос якомога більше оченят, мотивувати підростаюче покоління замислитися над тим, які технології стануть реальними вже завтра. Малюнок – це візія того, що ці діти можуть втілити в життя в майбутньому. І я вірю, що конкурс створює фундаментальне підґрунтя для зміцнення інженерного руху”, — зазначив ініціатор конкурсу та засновник ГО “Асоціація Ноосфера” Макс Поляков.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.