Малі ГЕС Карпат. Підприємцям гроші, гуцулам екологічні проблеми (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство, Туризм

Поки у столицю Прикарпаття поступово йде весна, у Білоберізькій ТГ Верховинського району все ще зима, довкола сніг, холод та розбиті лісовозами дороги.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На початку 2010 років на Прикарпатті та у Верховинському районі зокрема на малих річках було запущено в експлуатацію кілька гідроелектростанцій.

також читати: Гостинне карпатське село Кривопілля (відео)

Через хибне планування під загрозою опинилась риба в гірських річках, про це заявляють захисники довкілля. На перший погляд ідея чудова: малі ГЕС покликані виробляти “чистий” струм, без шкоди довкіллю, на основі відновлювальних природних джерел енергії.

Однак на практиці вийшло інакше, малі річки загнали у труби, їх русла обміліли і риба не може звичним шляхом потрапити на нерест. Однак вода не зникла повністю, вона тече грошовими потоками підприємцям у кишені, які шкодять місцевим мешканцям та екології Карпат.

також читати: Карпати. Кривопільський перевал (відео)

ГЕС у Білобірізькій ТГ належать підприємцю Валерію Мироняку, який сплачує податок на землю та ПДФО, отож вигоду від шкоди природи отримують підприємці, а не люди, які живуть і так у не надто сприятливих кліматичних умовах з обмеженими можливостями для ведення сільського господарства.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.