Гостинне карпатське село Кривопілля (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство, Туризм

Сьогодні ми з вами відвідаємо невелике живописне гуцульське село Кривопілля, розташоване на відстані 16 км від центру ТГ та району Верховина, у 18 км від залізничної станції Ворохта, в долині річки Чорний Черемош.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Перша згадка про це село під назвою Криво Поле датується 1899 р. У 1958 р перейменовано на Кривопілля.

У межах села розташований відомий на всю Україну Кривопільський перевал -1013 метрів над рівнем моря. Навколо села гори щільно вкриті лісом.

також читати: Карпати. Кривопільський перевал (відео)

Туристична інфраструктура в селі поки, що слабо розвинена, є кілька приватних садиб, але це все дрібнички у порівнянні із справжнім гуцульським колоритом та гостинністю горян.

У міжсезонні і так привабливі ціни стрімко падають, що є хорошою допомогою для малобюджетного туриста, який хоче відчути усі принади життя гуцулів справжніх відважних та дуже добрих людей українських Карпат.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.