На Прикарпаття йдуть похолодання, дощі та мокрий сніг

Новини, Суспільство

Найближчими днями погода в Україні суттєво погіршиться. Над територією країни по черзі пройдуть два циклони, які принесуть дощі, мокрий сніг і похолодання. Вихідні 17-18 квітня обіцяють бути похмурими та прохолодними.

Про це OBOZREVATEL розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Погіршення погоди пов’язано відразу з двома циклонами, які рухаються в напрямку України, і накриють країну один за одним, «по черзі», пояснив Мурмило.

«Йде переміщення активних фронтів, циклонів через територію країни. Напрямки різні – спочатку активний циклон рухатиметься з півдня, потім із заходу, і це призведе до нестійкого характеру погоди»,  повідомив синоптик.

Перший циклон зайде в країну вже в другій половині дня 14 квітня, і спочатку погіршить погоду на півдні, на узбережжі Чорного моря.

З 15 квітня погода погіршиться на всій території України, попередив синоптик. 15-16 числа нічні температури опустяться до +4… +10 градусів, денні – до +11… +17. Причому більш прохолодно буде на північному заході країни.

З 16 квітня відбудеться ще одне зниження температури – в середньому вона опуститься на 2-4 градуси порівняно з попередніми днями. Тобто вночі можливий 0 градусів, вдень повітря не прогріватиметься вище +13.

«Така погода стоятиме весь тиждень», – спрогнозував Мурмило.

Фактично, перший циклон без паузи передасть «естафету» другому, тому період з опадами буде досить тривалим, розповів синоптик.

За його словами, дощі очікуються на більшій частині території країни з четверга, 15 квітня, по неділю, 18 квітня. Але екстремальних погодних явищ, зокрема і злив, у Гідрометцентрі не очікують.

«Опади не зливового характеру, різної інтенсивності – невеликі та помірні», – уточнив він.

А ось у західних областях України у другій половині тижня можливий мокрий сніг.

«На заході України можливий дощ із мокрим снігом. Звичайно, сніг не засипле, але дощ чергуватиметься з мокрим снігом змішаної фази. Найбільша вірогідність снігу 16-18 числа», – повідомив Мурмило.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.