Андрій Бойчук: про досягнення в освіті за 100 днів на посаді голови ОДА (відео)

Новини, Суспільство

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук продовжує звітувати про роботу за 100 днів на посаді.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Сьогодні мова піде про зроблене в галузі освіти. Це дуже важлива сфера для нас, адже діти й молодь повинні мати найкращі умови для отримання знань. А ще діти мають бути патріотами та любити свою державу”.

Саме тому наприкінці грудня у ліцеї №23 імені Романа Гурика в Івано-Франківську для викладання предмета «Захист Вітчизни» ми відкрили сучасний кабінет із новим обладнанням: лазерний тир, бронежилети, комп’ютери тощо. Його вартість – майже пів мільйона гривень. Обладнання для класу придбано в рамках обласної Програми розвитку освіти Прикарпаття.

Активно проводиться робота щодо створення в закладах освіти інноваційного освітнього середовища в рамках реалізації державної політики щодо підвищення якості освіти. Наприклад, у лютому в Коломийському ліцеї № 4 ім. Сергія Лисенка відкрито сучасну STEAM-лабораторію. Обладнання для неї придбали за кошти освітньої субвенції зі співфінансуванням з обласного бюджету. Мова йде про 2,2 мільйона гривень.

“Не менш важливе для нас питання – розвиток спорту в закладах освіти. Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського, придбали та передали школам спортивне обладнання для занять бадмінтоном та придбали спортивний інвентар для позашкільних закладів освіти”, – повідомляє Бойчук.

Також на базі закладів професійно-технічної освіти області відкрили три навчально-практичні центри за галузевим спрямуванням: «Кравець. Закрійник. Вишивальник» в Центрі професійно-технічної освіти №1 міста Івано-Франківськ, «Зварник. Електрогазозварник. Електрозварник ручного зварювання» у Вищому професійному училищі №21 міста Івано-Франківськ, «Кухар. Кондитер» в Коломийському професійному ліцеї сфери послуг. Вартість створення центрів складає понад 7 мільйонів гривень.

“Здоров’я учнів та працівників закладів освіти – одне з найважливіших питань, особливо у часи пандемії COVID-19. Тому було придбано 3,9 мільйона штук медичних масок та 28,8 тисячі одиниць дезінфікуючих засобів на суму 23,1 мільйона гривень”, – йдеться у дописі.

“Також ми збільшили розмір щомісячної стипендії голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради 50 студентам-учасникам АТО/ООС з 1000 до 1400 гривень, розмір щомісячної стипендії 10 студентам закладів фахової передвищої освіти – переможцям міжнародних та всеукраїнських олімпіад, конкурсів, турнірів з 1250 до 1600 гривень та 10 студентам закладів вищої освіти – з 1660 до 2040 гривень”.

Заснували стипендію голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради 10 студентам закладів вищої освіти у розмірі 2040 гривень, 10 студентам закладів фахової передвищої освіти – 1600 гривень та 10 учням закладів професійно-технічної освіти, батьки яких загинули під час участі в АТО/ООС або члени сімей загиблих учасників Революції Гідності.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.