Поліція розпочала 17 проваджень на окрузі, де перемагає Вірастюк

Кримінал, Новини

Під час голосування та підрахунку голосів в одномандатному виборчому окрузі №87 до поліції надійшло 113 повідомлень про можливі порушення. Окрім того, правоохоронці перевіряють повідомлення про порушення, що публікують у мережі.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  пресслужби поліції.

Як повідравоохоронці встановлюють факти порушень виборчого процесу у прикарпатському окрузі №87 у рамках 17 кримінальних проваджень.

Поліцейські збирають докази щодо:

  • перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії, що вчинене за попередньою змовою групою осіб;
  • підкупу виборців;
  • використання під час виборів підроблених документів;
  • викрадення виборчих бюлетенів шести ДВК.

Окрім того, слідчі розшукують осіб, які замінували будівлю окружної виборчої комісії.

У рамках відкритих кримінальних проваджень уже проведено огляди місця події в приміщенні ОВК, допитано одного представника кандидата в нардепи, трьох членів ОВК, 64 членів ДВК, серед яких – голови, заступники та секретарі, вісім працівників поліції, які працювали на ДВК та ОВК, трьох офіційних спостерігачів, двох журналістів та директора будинку культури, де розмістилася ОВК.

Окрім уже відкритих кримінальних справ, правоохоронці перевіряють повідомлення про виборчі порушення, які лунають на просторах інтернету.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.