Випускників шкіл та коледжів звільнять від екзаменів

Новини, Суспільство

Верховній Раді рекомендуватимуть ухвалити рішення про звільнення цьогорічних випускників від проходження обов’язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій, що відбулося 31 березня, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Освіта.юа.

У разі реалізації рішення, учні та студенти, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, отримають право вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Метою ухваленого рішення є мінімізація ризиків захворювання на коронавірусну хворобу під час проведення загальнонаціонального тестування.

Планується, що для реалізації рішення Президентом України буде внесений до парламенту законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань завершення 2020/21 навчального року.

Законопроєкт може бути визначений Президентом України як невідкладний.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.