Ляшко заявив, що уряд отримав підтвердження від COVAX на поставку в Україну вакцини Pfizer/BioNTech (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Уряд України отримав підтвердження на поставку додаткового мільйона доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech у межах програми COVAX.

Повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Радіо Свобода.

Про це в ефірі «Громадського» заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, вже найближчими тижнями Україна має отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer.

«Плюс сьогодні ми отримали додатково підтвердження від глобальної ініціативи COVAX про виділення Україні ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer, яка буде поставлена траншами до кінця червня», – заявив Ляшко.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що Україна має «домовленості і контракти» на поставки більше ніж 22 мільйонів доз вакцин від коронавірусу від різних світових виробників.

Вакцинація від коронавірусу: як це відбувається в Україні (відео)
На початку березня Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення про реєстрацію в Україні вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac. Також в Україні зареєстровані вакцини американської компанії Pfizer та Covishield від Oxford/AstraZeneca, яка отримана з Індії, якраз нею лише і вакцинують наразі в Україні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.