У Франківську підприємці протестували під ОДА

Новини, Суспільство

Франківські підприємці вийшли на акцію під стіни адміністративного будинку. Люди просять пом’якшити обмеження “червоної” зони та дозволити їм працювати. Також підприємці незадоволені вибірковим карантином.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Іванофранківці вирішили знову звернутися до керівників облдержадміністрації. Люди просять дозволити їм працювати за певних умов.

“Мікропідприємець зможе забезпечити умови, ніж великий бізнес, супермаркети. Також нам треба виписати умови для ринків, бо деякі люди не знають, що таке “онлайн”. Мають бути прописані заходи безпеки, щоб уникнути поширення коронавірусу, щоб нам знову не продовжували ці локдауни. Бо нам сьогодні можуть піти на поступки, а завтра ці поступки у нас заберуть”, – говорить один з протестувальників.

Оскільки на Прикарпатті уже менша захворюваність на COVID-19, на думку підприємців, певні обмеження з них уже можна зняти.

До людей вийшов міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. За його словами, зараз вже є підстави для того, щоб пом’якшити карантин та дозволити працювати бізнесу.

“Я розумію, але все залежить від області та Кабміну. Кількість хворих зменшується. Це правда. Але не буду лукавити. Я не можу сказати, що не помирають люди. Я — на вашій стороні, і вважаю, що з понеділка треба працювати”, – зазначив Марцінків.

Підприємці також повідомили, що в Івано-Франківській ОДА їм сказали, що 26-го березня відбудеться засідання комісії ТЕБ і НС. Тоді ухвалять рішення дозволити підприємцям працювати з дотриманням певних карантинних вимог. Після протесту люди вирішили скласти перелік умов до влади. Їхня основна вимога – відновити роботу ринків та магазинів з 27-го березня. Також підприємці обіцяли прийти на засідання комісії.

“Червона” карантинна зона діє на території Івано-Франківської області з 26-го лютого. Згідно з постановою Кабміну, скасувати її може державна комісія з надзвичайних ситуацій, якщо протягом п’яти днів в області не буде показників, які визначають червоний рівень епідбезпеки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.