У Долині поліція викрила фармацевта на продажі заборонених ліків (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

У Долині правоохоронці виявили порушення правил реалізації сильнодіючих препаратів у одній із аптек. Зокрема, фармацевт відпускала лікарські засоби без необхідного рецепта медика. За фактом задокументованого правопорушення слідчі розпочали кримінальне провадження.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

24 березня співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю Івано-Франківщини спільно з працівниками Долинського відділення поліції, а також УСБУ в області викрили фармацевта, яка продала покупцю десяток сильнодіючих препаратів, не спитавши про рецепт лікаря і не записавши в журнал реєстрації відпуск медикаменту, інформує пресслужба обласної поліції.

Такий випадок зафіксовано в одній із аптек Долини, де правоохоронці негайно провели невідкладний обшук і вилучили сильнодіючі лікарські засоби в упаковках, системний блок і фіксальні чеки із вмістом інформації про відпуск препаратів, відеозаписи із камер спостереження аптеки та чорнові записи.


20-річна фармацевт відмовилася від будь-яких пояснень. Також не надала журнал для реєстрації вилученого медикаменту, який мав бути в обов’язковому порядку.

Все вилучене правоохоронці направили до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру на дослідження, а також перевіряють чи причетні інші працівники до протиправних дій.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 321 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.