Носіння маски та соціальне дистанціювання «можуть тривати роками»

Здоров'я, Новини, Суспільство

Провідні епідеміологи прогнозують, що людям, можливо, доведеться носити маски та дотримуватись соціальної дистанції ще протягом декількох років.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  BBC.
Мері Рамсей, керівник відділу імунізації Агенції Громадського Здоров’я Англії, заявила, що основні заходи можуть бути застосовані до тих пір, поки інші країни успішно не проведуть вакцинацію.
Вона також сказала, що повернення великих глядацьких подій вимагає ретельного моніторингу та чітких інструкцій щодо безпеки.

Провідним епідеміологам прогнозується, що людям, можливо, доведеться носити маски на обличчі та дотримуватися соціальної відстані протягом декількох років, поки ми не повернемося до нормального стану.
Мері Рамсей, керівник відділу імунізації в Громадській службі охорони здоров’я Англії, заявила, що основні заходи можуть бути застосовані до тих пір, поки інші країни не проведуть кампанії з вакцинації.
Вона також сказала, що повернення великих подій із глядацькою аудиторією вимагає ретельного моніторингу та чітких інструкцій щодо забезпечення безпеки.
Міністр оборони не виключив продовження заборони на іноземні свята.
Бен Уоллес заявив Ендрю Марру з BBC One, що бронювання перерви за кордоном зараз буде “передчасним” і “потенційно ризикованим”.
Великобританія встановила черговий рекорд за кількістю введення доз вакцин проти коронавірусу за один день у суботу – 844 285 ударів.

Доктор Рамсей сказав, що такі обмеження, як носіння маски в багатолюдних місцях та соціальне дистанціювання, стали прийнятими багатьма країнами й все це дозволяло економіці функціонувати.

За її словами, “люди звикли до цих обмежень нижчого рівня, і люди можуть жити з ними, а економіка все ще може продовжувати діяти з такими методами, уникаючи жорстких обмежень”.

“Тому я думаю, звичайно, протягом декількох років, принаймні до тих пір, поки інші частини світу не будуть щеплені, як ми, і цифри інфікування знизяться скрізь, тобто тоді ми можемо поступово повернутися до більш нормального життя “, – додала вона.

Попередивши, що “дуже важливо, щоб ми не розслаблялися занадто швидко”, д-р Рамзі сказав, що будь-який циркулюючий вірус неминуче підхопить тих, хто вразливий.

“Ми повинні дуже уважно розглянути ризики, перш ніж скасувати будь-яке з цих обмежень”, – сказала вона.

Професор Кріс Вітті, головний медичний радник уряду Великобританії, заявив парламентарям на початку цього місяця, що сподівається, що “прості методи, такі як миття рук, маски для обличчя, де це доречно, випробування, перш за все, вакцини” – все це дозволяє зберегти контроль над вірусом влітку.

Патрік Валланс, головний науковий радник, також заявив, що маски для обличчя можуть знадобитися в певних ситуаціях, якщо кількість інфекцій зростатиме взимку, але можливо, що люди будуть поводитися уважніше, що сприятиме соціальному дистанціюванню.

Минулого місяця група урядових наукових радників заявила, що “підтримка такої соціальної політики, яка зменшує передачу”, буде необхідною протягом деякого часу.

Ці експерти заявили, що це може включати постійне тестування та відстеження, самоізоляцію та публічні повідомлення, що заохочують “добровільні дії для зменшення ризиків”.

Спортивні заходи та дозвілля на відкритому повітрі також можуть знову відновитися, дозволені організовані види спорту на свіжому повітрі, також можливі зустрічі 15 осіб батьківських та дитячих груп на відкритому повітрі. У Шотландії спільне богослужіння відновлюється 26 березня.

В Уельсі з понеділка супермаркети можуть продавати речі не найважливішого призначення, відкриються садові центри. А в Північній Ірландії з 1 квітня шість людей з двох домогосподарств можуть зустрічатися на приватних територіях.

Уряд встановив перегляд заходів щодо боротьби з коронавірусом з літа в минулому місяці. Тим часом виконавчий директор Інституту Френсіса Крика заявив  що слід провести швидке розслідування того, що сталося протягом перших місяців пандемії.

За його словами, він вважає, що “політична реакція є повільною – майже випадковою – що свідчить про невдачу наукових та медичних рекомендацій до політичної влади”.

“Нам слід провести швидке розслідування першої частини пандемії – з січня по червень, – щоб ми могли засвоїти уроки та бути краще підготовленими до майбутнього”, – сказав він.

Професор Джонатан Ван-Там, заступник головного медичного працівника Англії, припустив минулого тижня, що публічне розслідування пандемії зараз буде небажаним відволіканням для тих, кому доручено контролювати вірус.

Згідно з даними Управління транспортної безпеки США заявило, щонайменше 10 днів поспіль понад мільйон пасажирів щодня подорожують за допомогою аеропортів країни – в той час експерти стверджують, що випадки інфікування небезпечним штамом збільшуються по всій країні.

Лише у п’ятницю країна побачила понад 1,4 мільйона пасажирів в аеропортах країни – це рекорд за час епохи пандемії.
“Ми, по суті, поширюємо варіант B.1.1.7 по всій країні”, – заявив доктор Пітер Хотез, декан Національної школи тропічної медицини Медичного коледжу Бейлор, у неділю.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.