Зміна лідера: на 87 окрузі ситуація стає дуже гарячою

Новини, Політика, Суспільство

На довиборах по 87 виборчому окрузі (Надвірнянський район, Богородчанщина, Яремчанщина та Отинійщина) з’явилися чотири потенційних кандидати, які “дихають” один одному в спини та мають всі шанси потрапити до парламенту.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Якщо ще місяць тому безперечним лідером у перегонах відповідно до опитування, яке провела Соціологічна група «Рейтинг» був Олександр Шевченко, то тепер за даними українського політолога  Кирила Сазанова, він опинився на четвертому місці.

Цікаво, що за інформацією Сазанова, який посилається на рейтинг української соціологічної служби, першість посідає навіть не найближчий переслідувач Шевченка “свободівець” Руслан Кошулинський, а самовисуванець – Михайло Ноняк.

“На 87 окрузі ситуація стає дуже гарячою. І справа навіть не в тому, що бізнес-партнер Коломойського Олександр Шевченко втратив лідерство. І не просто програли, а згідно з опитуваннями, перейшли з впевненого першого на четверте місце. Тут грали два фактори. Зняття обрання Марусі Звіробій на користь Руслана Кошулинського з “ВО Свобода” серйозно зміцнило свою позицію.

А на мінус Шевченка працює тривалий карантин на статус “червоної зони” та велика кількість випадків в області. Тут виборці подивилися на Буковель, який трохи по-іншому працював. Але, повторюю, справа не лише у змінах позиції Кошулинського та Шевченка.

Справа в тому, що чотири кандидати мають мінімальний розрив. Подивіться на рейтинг української соціологічної служби:

Ноняк-18,6 %

Кошулинський-18,2 %

Вірастюк-17,3 %

Шевченко-17,1 %

Тепер давайте спрогнозуємо явку на виборах карантину. Я бачив різні цифри і не завжди реальні, але – це точно буде нижче 30 %. Явка нижче 30 % якщо різниця між лідером і четвертою 1,5 % – це просто пекельна комбінація. Агітувати далі немає сенсу. Ключове завдання – привести свого виборця на дільницю. Вирішуватимуть десятки чи сотні голосів. Уявляєте, яким буде рубль, фальсифікації, битва в комісіях? Боюся уявити навіть…”, – пояснює ситуацію Кирил Сазанов.


Нагадаємо, екснардеп Зіновій Андрійович склав мандат у зв’язку з обранням його на посаду Надвірнянського міського голови.

Уже 28 березня громада обиратиме свого представника в парламенті.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.