В Івано-Франківську учні підуть на канікули на місяць пізніше: мер пояснив причину

Новини, Суспільство

Рішення місцевої влади викликало досить неоднозначну реакцію в освітян.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив мер міста Руслан Марцінків, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на«Всеосвіту».

Івано-Франківську у школах скасували канікули, які традиційно припадають на березень. Натомість відпочинок на учнів очікує в кінці квітня – з 29 квітня до 4 травня.

“Цей навчальний рік – як зрештою і попередній, – нетиповий. Він стартував одразу з канікул у вересні. Також через важку ситуацію з пандемією та високу захворюваність дітки більшість часу зараз навчаються дистанційно, онлайн. Та врешті, мали трішки більше канікул”, – пояснив Марцінків.

За його словами, законом чітко встановлена кількість робочих днів для організації освітнього процесу та виконання програми – їх 175.

“Якщо зараз заклади вирішать зробити типові березневі канікули, доведеться продовжувати навчальний рік”, – зазначив мер міста.

Однак таке рішення місцевої влади викликало неоднозначну реакцію в освітян. Так, їх найбільше обурило, що канікули припадають на державні свята й, відповідно, тривалість канікул зменшується.

“Може, ви хотіли сказати, що канікули будуть аж 29 і 30 квітня, бо 1-4 травня – це законні державні вихідні. Чи може тоді канікули переносяться на 4 дні у зв’язку з тим, що вони припадають на вихідні і святкові?” – написала у коментарях до посту Іванна Іванка.

У Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради відповіли, що чинним законодавством у галузі освіти не забороняється використовувати вихідні чи святкові дні до терміну канікул.

“Тому такий обраний період є найбільш доцільний у даній ситуації, адже заклад освіти враховує і вимоги до обов’язкової кількості навчальних днів та надання безперервного 6-денного відпочинку дітей”, – наголосили у відомстві.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.