Помер Виконавчий директор Асоціації міст України, коломиянин Мирослав Пітцик

Новини, Суспільство

Мирослав Пітцик буде похований у своєму рідному селі Корнич Коломийського району.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Вчора, 14 березня 2021 року, пішов з життя Виконавчий директор Асоціації міст України у 1995-2017 роках.

Мирослав Васильович більше 20 років свого життя присвятив розбудові інституту місцевого самоврядування в Україні, захисту його прав та інтересів.

Під його керівництвом Виконавча дирекція АМУ з невеличкого офісу зросла до потужного колективу фахівців та експертів.

За роки діяльності М. Пітцика на посаді Виконавчого директора АМУ Асоціація міст України перетворилася на найавторитетнішу недержавну організацію, що захищає та представляє інтереси місцевого самоврядування.  Кількість членів АМУ за ці роки зросла до 575. Як Виконавчий директор АМУ Мирослав Пітцик був членом дорадчих органів при органах центральної влади.

За його ініціативи та його зусиллями АМУ у 2002 році стала членом Ради Європейських муніципалітетів і регіонів. Мирослав Пітцик був прибічником реформування місцевого самоврядування, передачі більших повноважень та фінансів на рівень громад.

Під його керівництвом Виконавча дирекція АМУ розробила Концепцію реформи місцевого самоврядування, яку схвалило Правління Асоціації і яка лягла в основу Концепції децентралізації, схваленої Урядом у 2015 році, та низки інших реформаторських законів та урядових актів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.