У Франківську починають прокладати нову тролейбусну лінію: сьогодні встановлять перші чотири опори

Новини, Суспільство

Відсьогодні, 12 березня, в Івано-Франківську починають прокладати нову тролейбусну лінію, яка з’єднає вулицю Галицьку та Мазепи (АС №3).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

Нова лінія пролягатиме через об’єднані Бульвари і, як повідомив директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, сьогодні планують встановити вже перші чотири опори.

За його словами, контракт на роботи підписали ще в жовтні минулого року.

“Ми рухаємося поетапно. У нашого підрядника є 17 місяців, щоб виконати цей проєкт. Зимою ми оплатили аванс і від моменту цієї оплати починається 17 місяців на виконання робіт. Аванс ми заплатили 4 січня, тому до 4 липня 2022 року наш підрядник повинен виконати проєкт. Січень-лютий вони працювали над робочою документацією та узгоджували всі моменти, які стосуються роботи. І зараз починають ставити опори”, – зазначив він.

Зазначив, що паралельно підрядники виготовляють тягову підстанцію, потужністю 3250 кВт, яка складатиметься з двох окремих модулів. Всього мають поставити 275 опор: 257 бетонних і 18 металевих. Загальна довжина лінії в один бік складатиме 3,5 км.

“Сьогодні перші опори починають ставити в районі автостації №3. Коли конкретно розпочнуть, ще не відомо, оскільки це технологія: викопати яму, замовити бетономішалку, дочекатися, коли приїде бетон, кран, привезуть опору, поставлять її, вирівняють. Тому сьогодні планують поставити лише 4 опори, але загалом коли наростимо темп, то мали б ставити 8 в день”, – розповів Голутяк.

ДОВІДКА: Переможцем тендеру на будівництво тролейбусної лінії та нової тягової підстанції в межах проєкту “Оновлення тролейбусного парку міста Івано-Франківська” стало ТзОВ «Плутон» із Запоріжжя. Проєкт реалізовуватимуть за кредитні кошти ЄБРР.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.