“Такої ситуації ще не було”: за часи пандемії ОКЛ витрачає вчетверо більше кисню (фото)

Здоров'я, Новини

На території лікарні розташована киснева станція. Від її справності залежить робота багатьох відділень і навіть людські життя.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

З особливостями роботи станції знайомить заступник генерального директора Ігор Сковронський.

«Це кріогенний циліндр — ємність, в яку заливають рідкий кисень, щоби забезпечити його безперебійне постачання. Маємо частину наповнених балонів, а ось — порожні. Цими балонами кисневики підтримують у системі певний тиск, щоби вистачало для всіх відділень, – розповідає Ігор Сковронський. — На щастя, аварійних випадків не було, але навіть найменша затримка машини в дорозі змушує наших кисневиків хвилюватися…».

Машину з киснем виглядає пан Микола. Чоловік тривожиться, щоби кисень привезли вчасно.

«Раніше це було раз на тиждень, а зараз витрачаємо кисню в чотири рази більше, тож машина приїздить кожного дня, — говорить пан Микола. — Напружено тут у нас. Працюю вже десятий рік, але такої ситуації ще не було».

Щоби не довелося ризикувати життям людей й уникнути ситуації колапсу, вже найближчим часом тут планують встановити потужний кисневий генератор, який би відповідав потребам закладу.

Зауважимо, що наразі всі лікарні західного регіону, що працюють нині з хворими на ковід, забезпечує єдине підприємство «Львівкисень».

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.