Обшуки в мережі автозаправок Glusco, пов’язаних з Медведчуком: всі деталі спецоперації СБУ (фото+документи)

Кримінал, Новини

11 березня, Служба безпеки України (СБУ) і Державна податкова служба (ДПС) проводять масштабні обшуки на об’єктах мережі автозаправних станцій Glusco, яку пов’язують з кумом президента Росії Віктором Медведчуком, проти якого напередодні ввели санкції.

Про це повідомляє enkorr.ua з посиланням на співробітника в центральному офісі компанії, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Апостроф.

Обшуки проходять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого та 1 березня. Кримінальне провадження розпочато за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація або відмивання майна, отриманого злочинним шляхом),
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

За даними СБУ, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

“У нас маски-шоу у всіх офісах, на заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження”, – заявив співробітник Glusco.

Ресурс “НафтоРинок” пише, що працівники АЗС за адресою вул. Новокостянтинівська, 4в у Києві, де проходять обшуки, налякані.

Крім того, обшуки проходять і на станції за адресою Лугова, 9.

В даний час проводиться більше 140 санкціонованих обшуків в 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і 2 відділах митного оформлення.

За словами джерела, силовики вилучають документацію і комп’ютери. Також їм дозволено вилучення “чорної бухгалтерії”. Правоохоронці отримали дозвіл на доступ до журналів обліку нафтопродуктів та інших документів.

Незабаром з’явилися дані про причини обшуків.

Зазначають, що АЗС Glusco закриті в Києві та Харкові. Але станції продовжують працювати в Житомирі.

Як повідомляв “Цензор”, мережа Glusco сформована на базі роздрібного бізнесу компанії “Роснефть”, який у 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group SA через споріднену Glusco Energy SA.

ТОВ “Глуско Україна” раніше стало ексклюзивним постачальником зрідженого газу з заводів російської “Роснефти” і найбільшим імпортером цього палива в Україну. Компанією офіційно володіє швейцарська Glusco energy SA ізраїльського бізнесмена Нісана Моїсеєва, який є другом Віктора Медведчука.

Нагадаємо, 29 січня були накладені санкції на літаки нардепів партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука і Тараса Козака, які літали в Росію в обхід заборон.

Також 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака і телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

19 лютого Рада національної безпеки і оборони України включила Віктора Медведчука і його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.