Тарас Шевченко став світовим рекордсменом за кількістю встановлених пам’ятників (відео)

Відео-новини, Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство, Туризм

У день народження великого Кобзаря Міністерство закордонних справ підготувало йому особливий подарунок, офіційно зареєструвавши світовий рекорд за кількістю встановлених пам’ятників видатному митцю в Україні та за кордоном.

МЗС протягом року ретельно збирало інформацію про кількість пам’ятників разом із державними обласними адміністраціями, посольствами України та українськими громадами за кордоном, повідомляють на сайті Книги рекордів України, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Завдяки цій роботі «Книга рекордів України» зафіксувала, що у світі встановлено 1167 пам’ятників Тарасу Шевченку. З них 99 — у 44 іноземних країнах і 1068 – в Україні.

«Ми хотіли зробити Тараса Григоровича Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності. Україна там, де Шевченко. У наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи», — наголосив міністр закордонних справ України на церемонії вручення світового рекорду.

Вручили нагороду Генеральний директор Національного проєкту «Книга рекордів України» Ганна Крисюк та президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук.

 

Довідково: міжнародну експертизу заявки та аналіз доказової бази провів Національний проєкт «Книга рекордів України». Заявка на рекорд подається за 4 місяці до оголошення результатів. Аналіз, експертиза та відповідність рекорду проводиться разом із представниками та партнерами «Книги рекордів» у світі.

Додамо, що сьогодні, 9 березня, у самому серці італійської Флоренції з’явився перший пам’ятник Кобзареві.

Відео з відкриття оприлюднили на сторінці Посольства України в Італії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.