Проросійського політика Віктора Медведчука допитали в СБУ

Кримінал, Новини, Суспільство

Народного депутата “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука щодо якого ввели санкції допитали слідчі Служби безпеки України.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на СБУ в коментарі УП.

Раніше наші джерела повідомляли, що Медведчука допитали  9 березня слідчі СБУ.

Пізніше цю інформацію підтвердили “Українській правді” в СБУ. Там також заявили, що питання слідчих стосувалися в тому числі і фактів, які фігурують в так званих “плівках Медведчука-Суркова”, які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

Водночас, на допит 9 березня до слідчих СБУ викликали і колишнього президента України Петра Порошенка, однак він вдруге не прибув.

Передісторія:

  • 29 січня було накладено санкції на літаки нардепів партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука й Тараса Козака, які літали до Росії в обхід заборони.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов’язаних із ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.
  • СБУ також рекомендувала розширити санкції щодо літаків, якими кум Володимира Путіна літав до Росії, бо кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA намагалися обійти обмеження.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.