У ВО “Карпати” пояснили, чому завод у Івано-Франківську не закрився на карантин

Економіка, Новини, Суспільство

Державне підприємство ВО “Карпати” уже майже рік ефективно працює в умовах пандемії COVID-19. Підприємство дбає про безпеку кожного працівника.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Зокрема:

  • регулярно проводиться дезінфекція всіх приміщень, обладнання та автобусів;
  • працівники забезпечені масками, при цьому проводиться щоденний моніторинг того, чи правильно працівники їх носять;
  • протягом зміни проводиться контроль температури працівників;
  • працівники зберігають соціальну дистанцію, там, де її дотриматися важко, встановлені спеціальні захисні екрани;
  • нанесена спеціальна розмітка, для того щоби працівникам було простіше зберігати соціальну дистанцію;
  • щодня працівникам розповідають про те, як вберегтися від коронавірусу.

Станом на сьогоднішній день на коронавірус хворіє 31 працівник підприємства. При цьому загальна кількість працівників ВО “Карпати” становить близько 4,5 тис.

Під час “червоної зони” на роботу виходять тільки ті працівники, робота яких потрібна для того, щоби працювали конвеєри.

Особливо хочемо звернути увагу, що година простою лінії коштує підприємству 18 тис. євро. Справа у тому, що державне підприємство ВО “Карпати” має підписані міжнародні контракти і виготовляє кабельно-провідникову продукцію до автомобілів таких марок як Skoda, Audi, Opel. Заводи цих компаній продовжують роботу в Європі. Якщо ВО “Карпати” порушить умови виконання контрактів, то змушене буде виплатити багатомільйонні штрафні санкції і таким чином поставити під загрозу отримання працівниками заробітної плати”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у минулому місяці ВО “Карпати” виплатило своїм працівникам 50 млн гривень зарплати. Також підприємство щомісяця сплачує близько 20 млн гривень різних податків та зборів. Також у минулому році підприємство сплатило 9,6 млн гривень військового збору та 5,5 млн гривень як зарплати військовим – 43 працівникам, які проходять службу в Збройних силах України.

Останні події доводять, що епідемія коронавірусу не завершиться ні сьогодні, ні завтра, і з цим треба вчитися жити. Ми – навчилися. Ми не можемо дозволити собі зірвати виконання контрактів із міжнародними партнерами, залишити наших працівників без роботи, без зарплати і без засобів до існування, тим більше знаючи, що на підприємстві працюють цілими сім’ями. Ми свідомі того, що з наших податків підтримується також і медична галузь та лікарні. Бажаємо кожному здоров’я. Україна багато всього подолала, подолає і COVID-19”, – йдеться в повідомленні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.