На Прикарпатті Лисецька лікарня не отримала коштів на ліки для хворих на СOVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

Лисецька центральна районна лікарня, що на Прикарпатті, не отримала коштів від Національної служби здоров’я України на придбання ліків для хворих на СOVID-19.

Про це у коментарі Суспільному Карпати повідомила медична директорка Наталія Лучків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За її словами, проблема з придбанням медикаментів у лікувальному закладі виникла вперше, адже попередні місяці, відколи вони лікують хворих на коронавірус, такого не було.

“З ліками проблема, бо кошти на них за березень не поступають від НСЗУ. З наступного тижня медикаменти люди вже почнуть купувати за свій рахунок, бо в нас грошей немає в бюджеті. Вони (ред. – НСЗУ) там рахують, скільки мають виділити. Все залежить від кількості хворих – скільки поступило і скільки хворих лежить у відділі”, – розповідає медична директорка Лисецької ЦРЛ.

Крім цього, в закладі немає кисневої станції.

Її, каже Наталія Лучків, обіцяли дати у вівторок дев’ятого березня: “Вони планували з вівторка, так говорив наш генеральний директор. Мають кисневі кріобалони ставити, але я не знаю, чи це так і буде”.

Нагадаємо, Лисецька центральна районна лікарня почала приймати хворих на СOVID-19 з 14 грудня 2020 року. Спочатку в медзакладі було розгорнено близько 70 ліжко-місць, каже медична директорка Наталія Лучків. З лютого – 155.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.