15-річна мешканка Кривого Рогу створила “групу смерті” в Telegram на 500 людей (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

Поліція викрила діяльність “групи смерті” в Telegram, яку створила 15-річна мешканка Кривого Рогу, яка збиралася накласти на себе руки та спонукала до цього інших.

Невдовзі після створення каналу, 21 лютого у нього було вже 500 підписників, повідомляє поліція Дніпропетровської області.

Коли вона почала давати завдання учасникам групи, кількість підписників зменшилася до 13. Завдання полягали в тому, щоб учасники завдавали собі тілесні ушкодження.

Раніше йшлося, що калуські школярки, які отруїлися ліками, добре навчалися і були учасницями закритих груп у соцмережах.

Обидві школярки мали певні розбіжності з батьками, а також були учасницями закритих груп у соцмережах і приймали участь у челенджі.

3 березня слідчі спільно з прокуратурою провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 15-річної криворожанки, яка  надавала завдання учасникам каналу та була його адміністратором. Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліцейських, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).

Під час досудового слідства поліцейські перевіряють усі відомості, які надала дівчина та встановлюють особу куратора та інших організаторів групи.

Безпека наших дітей – це найголовніше! Тож, тільки у злагодженій співпраці соціальних служб та представників освіти ми зможемо завадити небезпеці яка виникла!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.