У Богородчанському районі виявили незаконну порубку лісу (відео+фото+документи)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

Небайдужі мешканці села Монастирчани Богородчанського району виявили незаконну порубку лісу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Місцевий активіст Ігор Вірстюк розповів, що на початку лютого 2021 року він прогулюючись лісом біля свого села випадково виявив незаконну вирубку лісу. Разом із іншими мешканцями села Монастирчани Ігор Вірсюк встановив, що ліс вирубу Богородчанське САЛГ Глибоківського лісництва в Богородчанському районі.

Лісники під виглядом прорідження лісу на площі 1, 6 га. замість 164 дерева вирубали 203, на багато дерев у лісі мали клеймування для подальшої вирубки. 2 лютого активісти із заявою звернулися до Екологічної інспекції Карпатського округу з приводу незаконної вирубки лісу та незаконних дій лісників.

Заява, як і годиться в Україні розглядалася цілий місяць і екологи спроміглися приїхати на місце події лишень через місяць після незаконної вирубки дерев у лісі. Яке ж було здивування активістів – екологів коли працівники Екологічної інспекції приїхали на перевірку на одному автомобілі із лісниками, які здійснили незаконну вирубку дерев у лісі на Богородчанщині.

Працівники Екологічної інспекції поводили себе зухвало забороняючи людям знімати їх роботу, яка є гласною і відкритою.

Зважаючи на обставини тісної співпраці екологічної інспекції з порушниками – лісниками, сподіватися на їхнє покарання не приходиться, а відтак і припинення варварських вирубок лісу на Прикарпатті.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.