В Україні підвищується пенсійний вік: кого торкнуться зміни

Економіка, Політика, Суспільство

В Україні знову підвищується пенсійний вік. Кого торкнеться черговий етап пенсійної реформи і коли він стартує?

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Тoday.ua.

Як відомо, прийнятий в 2011-му році закон про пенсійну реформу в Україні, має на увазі планомірне підвищення пенсійного віку для жінок. Таким чином, з 1 квітня 2021 року всі громадяни, незалежно від статі, будуть виходити на заслужений відпочинок у віці 60 років.

Відзначимо, що раніше жінки мали право піти на пенсію в 55 років, а чоловіки в 60, тепер цей показник зрівняли. Жінки, які народилися в період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року зможуть вийти на пенсію у віці 59 років і 6 місяців.

В Україні підвищується пенсійний вік: кого торкнуться зміни

У 2017-му році в Україні був прийнятий закон про поступове підвищення страхового стажу, після досягнення якого громадяни країни зможуть отримувати пенсійні виплати від держави.

На сьогоднішній день українці зі страховим стажем 28 років у віці 60 років мають право на отримання пенсії. Якщо потрібної кількості страхового стажу немає, то вихід на пенсію можливий тільки після досягнення 63 років. Дана реформа буде завершена в 2028-му році, тоді мінімальний страховий стаж повинен буде досягати 35 років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.