Верховний суд відновив на посаді прикарпатського прокурора, який критикував високопосадовців часів Порошенка у Facebook

Новини, Суспільство

25 лютого Верховний Суд України прийняв чергове рішення у справі Олега Попика, прокурора з Прикарпаття, який ще в березні 2017 втратив роботу через висловлювання на Facebook.

Про це повідомив сам Олег Попик на Facebook, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галицькі Гроші.

Ухвалою Верховного Суду від 25 січня 2021 року касаційну скаргу залишено без руху та надано строк у десять днів з моменту отримання копії вказаної ухвали для усунення недоліків шляхом надання до суду уточненої касаційної скарги.

15 лютого 2021 року на виконання вимог ухвали Верховного Суду від 25 січня 2021 року відповідачем надано уточнену касаційну скаргу разом з її копіями.
В уточненій касаційній скарзі скаржником чітко не вказано щодо якої норми права відсутній висновок Верховного Суду.
Касаційна скарга не містить належних доводів та обґрунтувань щодо підстав оскарження судових рішень у цій справі на підставі пункту 3 частини четвертої статті 328 КАС України.
Нарешті, 25 лютого суд ухвалив:

“Касаційну скаргу Івано-Франківської обласної прокуратури на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 15 грудня 2020 року у справі №809/538/17 за позовом Попика О.І. до Прокуратури Івано-Франківської області про скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу повернути особі, яка її подала”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що прокурора Косівського відділу місцевої прокуратури, який 16 років працював в органах прокуратури звільнили через “критичні висловлювання щодо оцінки діяльності Президента України, Кабінету Міністрів, та посадових осіб органів місцевого самоврядування”.

Так, 21 лютого 2017 року прокурор Попик написав в Facebook: “Коли слухаю прямі ефіри з Матіос – пригадую одну поезію, “мені сказала змія, що доля у кожного своя. Але я то знав, що жити не можна, ізворачіваясь і ковзаючи. Так сказав і жив поет Леонід Мартинов. Але це не для тебе, Анатолій? Правда ж?”

У ГПУ поцікавилися, що хотів сказати Попик цим повідомленням і чи не є воно образливим для головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Але Попик відповів, що не пам’ятає, що хотів сказати, оскільки з часу публікації минуло більше місяця. Крім того, він не вважає, що написав щось образливе, оскільки це було питання, а не твердження.

Також, 19 лютого Попик поскаржився на результати прокурорського тестування.

“З легкої руки 2 падлюк з обласної прокуратури мої бали не були включені в підсумковий список”, – заявив він.

Крім того, Попик писав в Fb, що український уряд, “прикривається ідеєю євроінтеграції, щоб продовжувати грабувати народ України”, що він ненавидить державу, яка не забезпечує прав громадян. Ще він поширював образливі публікації на адресу президента Порошенка, створені іншими користувачами.

У своїх поясненнях Генінспекціі ГПУ, Попик сказав, що його Fb-публікації були критичними, а не образливими. Він стверджує, що так виявляв свою громадянську мужність і прокурорської етики не порушував.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.